Koronavirus - Covid 19

Vi oppfordrar innbyggarane våre om å unngå unødig reiser til Bergen på noverande tidspunkt. Dette på grunn av ei auke av smittetilfelle og ein uavklart smittesituasjon i samfunnet.

VIKTIG: At alle følger generelle tiltak med avstand og god hygiene. HUGS: For dei fleste er dette ein mild sjukdom, det er dei eldre og sårbare vi må passe på! Ta vare på kvarandre! 

Testing i Høyanger kommune - kontakt legekontoret tlf 57713900 måndag-fredag, før kl 10:30.

Nasjonale tiltak
Her finn du meir informasjon om situasjonen og tiltak frå Høyanger kommune
Information about covid-19, corona, in different languages

Spørsmål om koronaviruset? Ring nasjonal informasjonstelefon: 81 55 50 15.

 

Blåfjellet

Ett av de flotteste utsiktspunktene over Sognefjorden er Blåfjellet, en mils vei sørvest for Vadheim. 

Turskildring frå ut.no

En tur til Blåfjellet byr i tillegg på fin natur, variert terreng og stølsbesøk. Et fint utgangspunkt for turen på Blåfjellet er Langeneset ved Vikavatnet. Det ligger en drøy mils vei langs fjellveien fra Vadheim vestover til Guddalen. 

 
 
Fra Langeneset følger du sti sørover, forbi Sandavatnet, og så på bro over elva like før Gillona. Du kan gjerne svinge bortom Ytre Torvundstølen. Der finnes et gammelt stølshus og murer etter flere andre. Denne stølsvollen ble ryddet for tre og kratt sommeren 2010 og murene er nå kommet til sin rett. Skriv deg gjerne inn i boka som ligger under ei helle ved stølshuset. 
 
 
Turen videre til Blåfjell går langs merket rute, først et godt stykke med stigning til Indre Torvundstøl. Her er det 3 stølshus og fin plass å ta pause. Litt stigning blir det etter stølen og, til du er på Blåfjell 719 m.o.h. Fra toppen er det flott utsikt både utover og innover den mektige Sognefjorden. I klarvær kan du se helt til Ålfotbreen i nord, Fresvikbreen i øst og Jostedalsbreen (Jostefonn) i nordøst. 
 
 
Ned fra Frå Blåfjell følger du stien og merking/skilting til Duken. Underveis passerer du Tjønnebotnstølen, der det er tre gamle stølshus og ett som nylig er satt opp. Varden på Duken, 480 (moh.) ligger på et ganske stort flatt berg, derav navnet. Fra Duken og tilbake til Langeneset er det en flott tur der du passerer Ytre Norevikstølane og et stort vann. Her kan du ta et forfriskende bad før du returnerer til utgangspunktet.